Contoh Pidato Bahasa Jawa Perpisahan | Gakbasi.com

You are here: Homepage » Umum » Contoh Pidato Bahasa Jawa Perpisahan

Contoh Pidato Bahasa Jawa Perpisahan

May 12th, 2013 0 Comments

Gambar Pidato Bahasa Jawa Contoh Pidato Bahasa Jawa PerpisahanPidato bahasa jawa sering dianggap menjadi hal yang sulit bagi keturunan bukan asli jawa, namun tidak sedikit pula keturunan asli jawa tidak bisa berbahasa jawa apalgi diminta untuk membuat pidato bahasa jawa, Begitulah para pemuda sekarang yang banyak kita temui di kehidupan kita sehari-hari. Perlukah kita mengerti bahasa daerah asli kita? Begitulah pertanyaan yang sering kita dengar yang terlontar dari para pemuda sekarang. Kurangnya kesadaran yang ada pada diri sendiri dan didikan dari orang tua sering membuat anak jauh dari yang diharapkan. Untuk contoh saja, disuruh buat pidato bahasa jawa mengenai suatu peristiwa, Apakah bisa? Belajar tidak memandang waktu dan umur. Meskipun sudah tua, kita perlu yang namanya tetap belajar, apalagi belajar tentang bahasa daerah kita masing-masing. Untuk bisa mengenal lebih mengenai bahasa jawa, berikut saya berikan contoh pidato bahasa jawa mengenai Perpisahan yang mungkin bisa dibuat untuk belajar lebih mengenai bahasa jawa.

Assalamu’alaikum Wr Wb.
Bapak Kepala sekolah ingkang kinurmatan. Bapak, Ibu Guru ingkang satuhu luhuring budi. Para kanca, siswa-siswi ingkang kula tresnani.
Sumangga langkung rumiyin sami ngaturaken syukur dhu-mateng Gusti Mahakwasa ingkang kepareng rahmat lan hidayahipun. Kita sadaya taksih saged kempal manunggal kanthi tentrem, bagas, waras ing adicara perpisahan sak manika.
Mboten kasupen sholawat ugi salam sumonggo kito daturaken dhu mateng junjungan kito Nabi Ageng, nabi ingkang sampun madhangi ndunyo, nabi Ageng Muhammad Shollallohu ‘Alaihiwasallam.
Kawula, selagi dados wakil saking rencang – rencang kelas 12 ngaturaken maturnuwun ingkang ageng sanget dumateng Bapak / Ibu Guru ingkang sampun paring ilmunipun ugi mbimbing kulo lan rencang – rencang sedoyo supados saget dadi orang ingkang saget migunani dumateng orang laen.
Mboten keraos ugi kulo sak rencang – rencang ngaturaken maturnuwun sanget saget nglampahi ngangsu kawruh wonten ing pawiyatan mriki. wonten ing adicara menika kulo lan sak rencang – rencang nyuwun agunging pangapunten mbok menawi sakmeniko anggenipun ngangsu kawruh anggadahi kalepatan, sering ndandosaken bapak lan ibu guru geram ing kulo dalah sak rencang kulo nyuwun agunging pangapunten. Mugi-mugi Bapak / Ibu guru ngapuntenaken sedoyo kalepatan kulo dalah rencang – rencang sedoyo.
Satuhunipun kulo lan sak konco awrat sanget badhe nilaraken pawiyatan menika amargi sedoyo ingkang wonten dateng mriko sampun kados sederek lan kaluargo. Namung amargi kulo lan rencang – rencang kedah nglanjutaken ngangsu kawruh wonten ing pawiyatan ingkang luwih inggil, kulo lan rencang – rencang kedah saget dening ikhlas nilaraken pawiyatan menika.
Kadosipun sampun cekap anggenipun kulo matur. Bilih menawi wonten kalepatan kulo nyuwun agenging pangapunten.
Wasslamu’alaikum wr. wb

 

Advertisement

Leave a Reply to this Post

Gakbasi.com Search form
My Zimbio
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.